IZLIO SE DUNAV KOD BEZDANA: Ko živi uz reku, ne spava mirno (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 11.Jun.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLIO SE DUNAV KOD BEZDANA: Ko živi uz reku, ne spava mirno (FOTO, VIDEO)

Vodostaji na Dunavu biće u porastu u naredna četiri dana, a granica redovne odbrane od poplava prevaziđene su na svim hidrološkim stanicama od Bezdana do Slankamena.

Vrh talasa kod Bezdana se očekuje 13. i 14. juna pri vodostaju do 740 centimetara, kao i kod Apatina pri vodostaju do 780 centimetara, a potom i kod Bogojeva 14. i 15. juna pri vodostaju do 760 centimetara.

U opštini Beočin u toku su aktivnosti u vezi evakuacije stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i krupne stoke prema planu evakuacije zbog porasta vodostaja Dunava, saopštio je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Dižemo stvari na tavan i čekamo vodu, kaže Desa Bajčić iz Čerevića ZA "Blic". Ovo selo u beočinskoj opštini bilo je plavljeno 2006. i 2010. godine, a ni sada ga narasli Dunav neće mimoići.

Sektor za vanredne situacije navodi da na teritoriji Sremske Mitrovice, naseljena mesta Stari Slankamen, opština Inđija i Stari Banovci, opština Stara Pazova, mogu biti ugrožena nadolazećim poplavnim talasom Dunava.

U Beogradu se vrši obilazak odbrambene linije za odbranu od poplava i izvršeno je deponovanje peska i dopremljene su mehanizacija i mašine za dodatno punjenje džakova peskom ukoliko bude potrebno.

(S media/Agencije/Blic)

Foto: Beta/Dragan Gojic/DS
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlio se Dunav kod Bezdana!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jun.2013

Vrh talasa kod Bezdana se očekuje 13. i 14. juna pri vodostaju do 740 centimetara, kao i kod Apatina pri vodostaju do 780 centimetara

Nastavak na Telegraf.rs...

Bez straha od poplava u Beogradu

Izvor: Studio B, 12.Jun.2013, 18:17

Nivo Dunava u Beogradu nalazi se na 60 centimetara od granice redovne odbrane od poplava. ..Vrh poplavnog talasa u prestonicu stiže u noći između nedelje i ponedeljka, a kako kažu u Upravi za vanredne situacije, razloga za strah od poplava nema...Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.