IZJAVA TRAMPOVOG LEKARA UZBURKALA AMERIKU: Da li je predsednik lagao ili nije znao da ima koronu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 20:14

IZJAVA TRAMPOVOG LEKARA UZBURKALA AMERIKU: Da li je predsednik lagao ili nije znao da ima koronu?

Poruke zvaničnika i lekara su konfuzne

Doktori predsednika Donalda Trampa rekli su da je prošlo 72 sata otkako mu je dijagnostikovan korona virus, odnosno da se to desilo u sredu, što ne odgovara onome što se zna ili što je objavljeno.

- Samo 72 sata od dijagnoze sada, prva nedelja kovida najkritičnija je u određivanju verovatnog toka bolesti - rekao je Trampov doktor Šon Konli na konferenciji za novinare.

Mediji podsećaju da je Tramp potvrdio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pozitivan na korona virus rano u petak, pre oko 36 sati.

Saopštenje da je Tramp zaražen korona virusom stiglo je u noći između četvrtka i petka. To znači da je Tramp navodno otišao u Minesotu i Nju Džersi znajući da ima kovid-19.

Dakle, ili je doktor Šon Konli pogrešio sa dijagnozom, ili Trampu nije rečeno da ima Kovid 19 ili nije govorio istinu, ocenjuje britanski list.

Međutim, Konli je rekao da je Tramp testiran u četvrtak, a ne u sredu.

- Četvrtak posle podne, posle vesti o bliskom kontaktu, je kada je ponovo testiran i s obzirom na kliničke indikacije, i tada smo kasno te noći dobili PCR potvrdu da jeste - rekao je Konli.

Možda je Konli mislio da je Tramp testiran u sredu i ponovo u četvrtak.

Donald Trump on his way to Walter Reed. Lucky him. Too bad the 209,000 dead Americans’ lives weren’t treated this seriously by him. pic.twitter.com/AktUxEaTnv

— Jason Overstreet (@JasonOverstreet) October 2, 2020

Ali ta poruka je nejasna i haotična, prenose mediji.

Ubrzo pošto je izjava lekara Konlija izazvala spekulacije da je američkom predsedniku korona virus dijagnostikovan dan ranije nego što je to objavljeno, Bela kuća pojašnjava izjavu.

Očigledno je doktor Donalda Trampa mislio da su prošla tri dana od postavljanja dijagnoze Kovida predsedniku (to je povrđeno u četvrtak uveče), a ne 72 sata od kako se dokazalo da je pozitivan na kovid-19.

- Zvaničnik Bele kuće objašnjava vremenski sled koji je izneo doktor Konli. On navodi da je Konli mislio da kaže da je prošlo tri dana, a ne 72 sata od kad je postavljena dijagnoza u četvrtak noć - objavila je na Tviteru dopisnica Vol strit džurnala iz Bele kuće Rebeka Bolhaus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.