IZETBEGOVIĆ SE POKLONIO SRPSKIM ŽRTVAMA: Delegacija SDA odala počast stradalima na Kazanima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZETBEGOVIĆ SE POKLONIO SRPSKIM ŽRTVAMA: Delegacija SDA odala počast stradalima na Kazanima (FOTO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović poklonio se danas srpskim žrtvama stradalim na Kazanima 1993, položio cveće i poručio da je to njegov dug prema žrtvama, što je nameravao davno da učini.

- Ovo je moj individualni čin. Činim to u svoje ime i ne očekujem da sada neko prati moj primer, ali bi bilo dobro da svi to učinimo na svojim stranama kako bi izgradili pomirenje i suživot - istakao je Izetbegović.

Miladin Vidaković, predsednik Srpskog građanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << veća i Pokreta za ravnopravnost, ocenio je da mnogo znači što se žrtvama u Kazanima poklonio predsedvajući Predsedštva BiH i prvi u Bošnjaka.

- Verujem da će to u budućnosti voditi ka pomirenju i suživotu - rekao je on.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

Sa Izetbegovićem u Kanaima su bili Denis Zvizdić, predsedavajući Saveta ministara BiH, Fadil Novalić, premijer FBiH, Šefik Džaferović, zamenik predsedavajućeg Parlamenta BiH, Dino Konaković, premijer Kantona Sarajevo i Asim Sarajlić, visoki funkcioner SDA i poslanik u Parlamentu BiH.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

Za zločine na Kazanima do sada je osuđeno 14 vojnika Armije RBiH. Ono su osuđeni od deset meseci do šest godina. Za ovaj zločin odgovornim se smatra komandant 10. brdske brigade Armije RBiH Mušan Topalović Caco.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.