ISTRAGA O ŠIKANIRANJU AMFILOHIJA OD STRANE MILOVE POLICIJE: Zogović zatražio da se saopšte imena odgovornih

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 22:18

ISTRAGA O ŠIKANIRANJU AMFILOHIJA OD STRANE MILOVE POLICIJE: Zogović zatražio da se saopšte imena odgovornih

Milun Zogović zatražio je odgovor od ministra unutrašnjih poslova da saopšti imena onih koji su odgovorni za zadržavanje mitropolita

Mesec dana je prošlo, a još se ne zna ko je naredio da se posle izjave date tužiocu Nikoli Boričiću i potom njegove odluke o puštanju na slobodu, u policijskoj stanici u Podgorici više sati neovlašćeno zadrži mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović zatražio je odgovor od ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, kao i da saopšti imena onih koji su eventualno smenjeni ili protiv kojih je pokrenut postupak zbog zloupotrebe službenog položaja.

- Policijski službenici CB Podgorica postupali su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima prilikom prikupljanja obaveštenja od mitropolita Amfilohija, povodom javnog okupljanja 21. juna. Kroz unutrašnju kontrolu biće utvrđeno ko je nakon odluke sudije Nikole Boričića da se pusti na slobodu mitropolit Amfilohije, odlučio da ga zadrži u prostorijama Centra bezbednosti Podgorica - odgovorio je ministar.

Poslanik Zogovorić je kratko rekao:

- To je već trebalo da bude rešeno i da javnost bude upoznata sa tim.

Još ranije Uprava policije priznala je da im je tužilac Boričić tog dana - 22. juna, naredio da puste mitropolita na slobodu.

- Šestočasovno zadržavanje čoveka od 83 godine, bez ikakvog razloga, mnogo više je od neprofesionalnog ponašanja - kazali su advokati mitropolita Amfilohija, Dragan Šoć i Božidar Milonjić, ocenjujući da je Tužilačka organizacija, ako iole drži do svog integriteta i autoriteta, morala podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih lica Uprave policije, da se utvrdi ko je počinio krivično delo na koje su ukazali, a koje se goni po službenoj dužnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.