IŠAO SI NA SAHRANU ČOVEKU U ČIJEM SI UBISTVU UČESTVOVAO Haos u Specijalnom sudu, žestoka svađa Miljkovića i Spasojevića

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 22:50

"IŠAO SI NA SAHRANU ČOVEKU U ČIJEM SI UBISTVU UČESTVOVAO" Haos u Specijalnom sudu, žestoka svađa Miljkovića i Spasojevića

Spasojević je rekao da ga je Marko Miljković uvukao u kriminalne vode.

Dva kuma, okrivljeni saradnik Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i prihvatio da priča sve što zna o krivičnim delima koja je počinio klan Veljka Velivuka i drugooptuženi Marko Miljković danas su se sukobili u Specijalnom sudu.

Veći deo vremena oni su govorili o ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama, za koje su Belivuk i Miljković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravosnažno oslobođeni, a Spasojević je istakao da ga je Miljković naterao da ode na Miloševićevu sahranu.

Ispitivanje je proteklo u Miljkovićevom isticanju da je Spasojević non-stop lagao, te insinuacijama na to da ne može da mu se veruje ni kao okrivljenom saradniku, dok je Spasojević govorio da je lagao kako bi sačuvao sopstveni život.

Spasojević je ponovo istakao da je organizovanoj kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića pristupio sa početkom planiranja ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, kada mu je Miljković rekao da opservira njegovo kretanje, a da nije mogao da odbije jer mu je "Miljković rekao da je ili sa njim, ili protiv njega" i da je to smatrao pretnjom. On je rekao da ga je Marko Miljković uvukao u kriminalne vode.

Na pitanje zbog čega bi mu rekao da Vlastimiru Miloševiću nosi kokain da bi se zbližili, ako su se već poznavali, Spasojević je odgovorio da "nisu bili toliko bliski".

- Znao si da Vlastimir voli kokain, zato si me i poslao, da mu kažem da bi mogao da se prodaje u klubu. Slao si me i kod njega kući da mu nosim voće da bi ga izmamio da ga ubiješ. To i Vlastimirova žena može da potvrdi da sam išao - rekao je Spasojević.

Okrivljeni saradnik je rekao da je karatisti saopštio da Miljković, koji mu je, kao i samom Spasojeviću, bio kum, sprema njegovu likvidaciju, ali da mu on nije verovao. Kako je rekao, Miljkovićeve poruke o pripremi likvidacije nije stigao ni da mu pokaže, jer je Milošević izvadio pištolj i bio nasilan.

Miljković je pitao Spasojevića da li je izjavio saučešće Miloševićevoj sušruzi, na šta je Spasojević odgovorio da jeste, ali i da je bio i na sahrani.

- Išao si na sahranu i izjavio saučešće supruzi čoveka u čijem si ubistvu učestvovao? Što nisi išao na sahranu svakog ubijenog - pitao je Miljković.

- Na Vlastimirovu sahranu sam išao, jer ste mi vi rekli da odem, da ne bi bilo sumnjivo - bio je odgovor okrivljenog saradnika, na šta je Miljković rekao da je lažov i dobio usmenu opomenu od strane sudije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.