AMERIKANCU SMRSKALI GLAVU, PA ISPRIČALI LAŽI POLICIJI: Detalji krvave drame u Beogradu - beživotno telo nađeno u LOKVI KRVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 23:48

AMERIKANCU SMRSKALI GLAVU, PA ISPRIČALI LAŽI POLICIJI: Detalji krvave drame u Beogradu - beživotno telo nađeno u LOKVI KRVI

Sumnja se da su ga pretukli nasmrt pikslom, saksijama i sekirom.

Troje osumnjičenih uhapšeno je prekjuče zbog sumnje da su u noći između 3. i 4. maja, oko tri sata, ubili američkog državljanina u kući uhapšenog V. Đ. (57), u Ulici Veljka Dugoševića na Zvezdari u Beogradu. Oni su, kako se sumnja, pili sa Glimom, a tokom pijanke su se posvađali i potukli.

- Policija nam je u utorak oko 11 sati zakucala na vrata i pitali su za neku Marinu. Objasnili smo im da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takva osoba ne živi ovde, ali oni su bili uporni da je Marina sa ove adrese zvala policiju. Tada je iz komšijinog stana, koji je pored, izašla devojka kratke kose i rekla da je ona zvala 192 - pričaju komšije uhapšenog V. Đ.

Kako dodaju, ta Marina je policajcima rekla: "Uđite, imamo mrtvaca u kući."

- Policajci su počeli da je ispituju i rekla je da se taj čovek žalio na bolove u želucu i da je potom umro, kao i da je ona zvala Hitnu pomoć i policiju cele noći, ali da navodno niko nije hteo da dođe - kaže komšinica i dodaje da su policajci odmah posumnjali u njenu priču, pa su pozvali pojačanje.

Ovo je Amerikanac koji je ubijen u Beogradu pic.twitter.com/czuoCfldXo

— Silvana (@Silvana71376830) May 5, 2021

Komšije

Pevali su i pili, a čula se i svađa

Komšije kažu i da su u ponedeljak iz kuće V. Đ. dopirali glasna muzika i galama. - Pevali su, veselili se, a u jednom momentu smo čuli svađu. Znali smo da je V. Đ. nasilan kad popije, pa nismo ni izlazili. On stalno okuplja društvo, uglavnom pijance i klošare. Tu je uvek bilo kao na železničkoj stanici - kažu komšije i dodaju da je V. Đ. živeo sam, jer su mu žena i sin umrli, a ćerka mu je u zatvoru u Mađarskoj: - Uvek je mnogo pio, ali je poslednjih godinu dana totalno propao. Pustio je bradu, ostao bez zuba, preturao po kontejnerima, prosio.

- Ta žena je zatim rekla da su u kući, osim leša, i dvojica muškaraca. Kada su ušli, bilo je jasno da muškarac nije umro, nego da je pretučen nasmrt. Telo je bilo na ulazu, u hodniku kod vrata. Verovatno je hteo da pobegne od njih. Bio je bez majice, smrskane glave, unakažen i obliven krvlju - kaže sagovornica i nastavlja:

- Osumnjičena devojka je rekla da su tog čoveka, za koga se ispostavilo da je Amerikanac, upoznali u ponedeljak na okretnici autobusa 65. Rekla je da je on bio unezveren i da je vikao: "Help, help." Rekla je da su se sažalili i da su hteli da mu pomognu, pa su ga zato doveli kod V. Đ.

Policija je potom i Marinu i V. Đ. i tog drugog muškarca odvela sa lisicima. Kada su ih izvodili, videlo se da su mrtvi pijani, izobličeni od alkohola i podbuli. Inspektori su iz stana u Ulici Veljka Dugoševića odneli više predmeta.

Kofer u Skadarliji

Ostavio stvari na klupi

Nakon što je prekjuče pre podne na Zvezdari nađeno telo Amerikanca, po podne je u Skadarliji, na klupi, nađen sumnjivi kofer, a ubrzo se ispostavilo da pripada ubijenom. Policija je pregledala kofer, a obavili su i razgovor sa zaposlenima u hostelu, kao i sa čovekom koji ga je video da se tu muva. - Pretpostavlja se da je hteo da odsedne u hostelu u blizini, ali ga nisu primili jer je bio pijan, pa je kofer ostavio na klupi i otišao na Zvezdaru. Glim je stanovao na Zvezdari sa devojkom, zbog koje je krajem prošle godine iz Njujorka došao u Beograd. Ona je 1. maja prijavila njegov nestanak - pojasnio je izvor.

- Tražili su saksiju, pepeljaru i sekiru. Sumnja se da su ga time udarali dok ga nisu ubili. Veruje se da su osumnjičeni Amerikanca, kog su sreli na stanici i koji je navodno bio pijan, u stan doveli ne da bi mu pomogli, kako je rekla uhapšena žena, već su planirali da ga opljačkaju pošto su čuli da je stranac i verovali su da ima para. Međutim, kod njega su našli samo 2.500 dinara - kaže naš izvor.

V. Đ., R. B. (35) i M. J. (38) sumnjiče se za teško ubistvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.