I vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma - 300 ih umrlo

Izvor: B92, 25.Nov.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma - 300 ih umrlo

Beograd -- Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji.

Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine izaziva oprečna mišljena stručne javnosti - od toga da je glavni uzročnik kancerogenih oboljenja, do toga da je bezopasan.

Za vreme bombardovanja 1999. na teritoriju Srbije bačeno je između 10 i 15 tona osiromašenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uranijuma, a najviše je bačeno na KiM.

"Kada porede kolika je to radioaktivnost uranijuma neko je izračunao da kilogram banana jednako je kilogram osiromašenog uranijuma”, navodi radiolog Aleksandar Ivković.

Međutim, doktorka Antioneta Gati, kaže: "Nakon samo šest meseci boravka tamo vojnici su se vraćali bolesni”.

Do danas je umrlo 300 italijanski vojnika, 4.000 je bolesno, a osnovali su i društvo žrtava osiromašenog uranijuma.

Opširnije u video prilogu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priča ITALIJANSKIH VOJNIKA sa KiM je potvrda strašnog zla NATO agresije nad Srbijom 1999. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2017

Za vreme bombardovanja 1999. na teritoriju Srbije bačeno je između 10 i 15 tona osiromašenog uranijuma..Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji...Pročitajte i:..Dejstvo osiromašenog uranijuma...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

I vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma

Izvor: Mondo, 25.Nov.2017

Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji. Umrlo njih 300, a 4.000 je obolelo, pišu mediji...Foto: MONDO Sivački Goran ilustracija..  Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.