I vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma

Izvor: Mondo, 25.Nov.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma

Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji. Umrlo njih 300, a 4.000 je obolelo, pišu mediji.

Foto: MONDO Sivački Goran ilustracija

  Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine izaziva oprečna mišljena stručne javnosti - od toga da je glavni uzročnik kancerogenih oboljenja, do toga da je bezopasan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Za vreme bombardovanja 1999. na teritoriju Srbije bačeno je između 10 i 15 tona osiromašenog uranijuma, a najviše je bačeno na KiM.

Lekar: Vojnici pili kancerogenu vodu na Kosovu!

"Kada porede kolika je to radioaktivnost uranijuma neko je izračunao da kilogram banana jednako je kilogram osiromašenog uranijuma”, navodi radiolog Aleksandar Ivković.

Čime nas je NATO "zasuo" 1999. godine?

Međutim, doktorka Antioneta Gati, kaže: "Nakon samo šest meseci boravka tamo vojnici su se vraćali bolesni”.

Do danas je umrlo 300 italijanskih vojnika, 4.000 je bolesno, a osnovali su i društvo žrtava osiromašenog uranijum, objavila je Prva televizija, navedeno je na sajtu B92.

Prema podacima koji se već godinama iznose, na teritoriju naše zemlje tokom NATO agresije bačeno je 15 tona municije s osiromašenim uranijumom – najviše na Kosovo i Metohiju, a gađani su i Pčinjski okrug i Crna Gora.

Da li nas ubija uranijum iz NATO bombi?

POGLEDAJTE MESTA KOJA SU NAJVIŠE GAĐANA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM:

Foto: MONDO, Mario Milojević

PROČITAJTE JOŠ:

Kad imaš deset godina, a padaju bombe...Radioaktivni otpad na 12 kilometara od Beograda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Italijanski vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma - 300 ih umrlo

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2017

Beograd - Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji...Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na Srbiju 1999. godine izaziva oprečna mišljena stručne javnosti -...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.