I fakulteti počinju s novom školskom godinom

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 06:07

I fakulteti počinju s novom školskom godinom

Beograd -- Nova školska godina na fakultetima počinje danas, a rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da je sve spremno za kombinovani model nastave.

Popović je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra.

"Važno je da uhvatimo što više vremena da može sa brucošima da se radi uživo nastava. To je važno za sve studente. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta", rekla je Popović za Tanjug nakon sednice Saveta UB.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

"Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Fakulteti su to radili i ranije, radiće to i sada. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima", navela je Popović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.