Počela nastava na nekim fakultetima u Nišu, zbog korone će uglavnom biti kombinovana

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2020, 19:05

Počela nastava na nekim fakultetima u Nišu, zbog korone će uglavnom biti kombinovana

Dodela indeksa brusošima se ove godine na niškim fakultetima uglavnom organizuje u grupama zbog korone, a neki su ih danas već dobili i prisustvovali onlajn predavanjima. Prodekan Vlastimir Nikolić kaže da će na većini fakulteta Univerziteta u Nišu nastava biti kombinovana, dok će studenti Pravnog i Ekonomskog fakulteta učiti samo preko platformi.

Za sada tradicionalne nastave na niškim fakultetima nema zbog epidemioloških mera, a jesenji semestar je danas već počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na nekim fakultetima, dok se ostali pripremaju za nastavu koja bi do kraja oktobra trebalo da počne.

Neki brucoši su danas dobili indekse, neki će narednih dana, a sve informacije o početku nastave na fakultetima studenti treba da prate na zvaničnim sajtovima fakulteta, gde mogu da dobiju precizne informacije.

Prodekan za nastavu niškog Univerziteta Vlastimir Nikolić kaže da će na većini fakulteta nastava biti kombinovana, a uglavnom će se truditi da predavanja budu onlajn, dok će vežbe biti organizovane uživo.

Svaki fakultet je priča za sebe, a na Pravnom i Ekonomskom fakultetu su se odmah odlučili za onlajn nastavu. Ali na primer to nije isto za tehničke fakultete i medicinu, gde imate programe medicina, farmacija i stomatologija, gde bez praktičnih vežbi i kontakta sa pacijentima, nema ni studija. I Univerzitet i fakulteti su se maksimalno potrudili da kroz dodatne saradnike organizacija bude što bolja, nije jednostavna ta onlajn nastava, treba se posvetiti radu sa studentima, konsultacijama i zato će nastavnici i saradnici biti i više opterećeni - kaže Nikolić.

Iskustvo iz perioda vanrednog stanja, kada su svi fakulteti bili zatvoreni, značilo je nastavnicima pred početak jesenjeg semestra da se bolje organizuju, kaže Nikolić, te smatra da su sada fakulteti bolje pripremljeni.

Medicinski fakultet je specifičan, jer je praksa neophodna, a kako najavljuju biće je i ove godine uz stroge mere.

Teorijska nastava sprovodiće se online preko platforme, a praktična i konsultativna teorijska i praktična nastava na institutima i nastavnim bazama Fakulteta, u manjim grupama uz primenu svih mera i sredstava zaštite - poručuju.

Osim Ekonomskog i Pravnog fakulteta, gde će nastava za sve studente biti onlajn, ostali će uglavnom kombinovati učenje od kuće i u učionicama, a sve informacije za studente dostupne su na zvaničnim sajtovima.

Tačan broj brucoša na fakultetima još nije poznat, jer su rokovi za upis bili produženi, a prodekan najavljuje da će sutra biti objavljen konkurs za upis master studija, dok će najverovatnije sledeće nedelje biti otvoren i za doktorske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.