I DALJE BEZ NAOČARA PLETE! Baka Milomirka (103) pored svih zala i nedaća IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2020, 11:32

I DALJE BEZ NAOČARA PLETE! Baka Milomirka (103) pored svih zala i nedaća IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST

Životni vek provela je u planini čuvajući krave

Baka Milomirka Bekonja iz Kosjerića ne gubi životni elan ni u 103. godini. Uprkos tome što je navršila sto tri godine Milomirka i dalje bez naočara plete. Sluh ju je malo izdao, ali zato je vid i pamćenje dobro služe. Dugovečnost je, kako kaže, zbog toga što je bila aktivna.

- Držala sam po tri-četiri krave. Tkala sam tkivo, plela majice, čarape, Bog zna jedan šta sam radila - kaže slavljenica iz Kosjerića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Životni vek provela je u planini, nedaleko od Rudog, čuvajući krave. Retko jede meso.

- Više voli mlečne priozvode i keks - otkriva njena rođaka.

Pre sedam godina, kada je u 96. godini zadobila povrede od krave, lekari su baki prognozirali da će vrlo brzo napustiti ovaj svet. Ali, Milomirka se ne predaje.

U ratu u Bosni stradao joj je sin jedinac, a zbog povrede doselila se u kosjerićki kraj u domaćinstvo ćerke njene pokojne sestre. Uz brigu, dobila je ljubav potomaka.

- Svaki naš dolazak ovde je pun enigme. Šala, priča, doživljaja s njom, uvek je orna za šalu i za smeh - navodi Marija Gordić, Milomirkina unuka.

Dok je bila čobanica naučila je mnoge pesme koje i danas voli da podeli sa porodicom:

- Mene Mile mladu zagovaro, a komšija ovce pozatvaro. Je li komšo, od Boga ti šteta, zatvori ovce u đeteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Bog zna jedan šta sam sve radila..." Baka Milomirka iz Kosjerića ima 103 godine, a ovo je njen recept za dugovečnost

Izvor: Blic, 08.Sep.2020

Uprkos svim nedaćama koje su je u životu zadesile, baka Milomirka Bekonja iz Kosjerića ni u 103. godini ne namerava da se preda. Još uvek sa elanom radi stvari na kojima bi joj i mlađi pozavideli, a odlučila je i da otkrije šta je to što je doprinelo da bude vitalna na pragu drugog veka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.