Odlučeno: Biće zabranjen Tiktok

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 17:21

Odlučeno: Biće zabranjen Tiktok

Austrija će se pridružiti velikom broju zemalja koje zabranjuju korišćenje aplikacije Tiktok na službenim telefonima državnih službenika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

Brojne zapadne zemlje, uključujući Britaniju, SAD i nekoliko drugih država članica Evropske unije, već su zabranile Tiktok iz bezbednosnih razloga, preneo je Rojters.

I Evropska komisija, Evropski savet i Evropski parlament takođe su zabranili korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te aplikacije.

"Biće zabranjena (aplikacija) na službenim mobilnim telefonima. Na privatnim telefonima van državne mreže naravno da će biti moguće (korišćenje aplikacije)", rekao je Karner novinarima pre sastanka vlade odgovarajući na pitanje da li će političari u vladi moći da nastave da koriste aplikaciju.

Tiktok, koji je u vlasništvu kineske firme Bajtdens, izaziva zabrinutost vlada da bi kineska vlada mogla da koristi aplikaciju za prikupljanje podataka korisnika ili unapredi svoje interese, navela je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TikTok zabranjen i u Austriji

Izvor: Informacija.rs, 11.Maj.2023, 10:05

Austrija je poslednja u nizu zemalja u Evropskoj uniji koja je zabranila TikTok na vladinim uređajima zbog zabrinutosti za privatnost. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner objavio je tu vest neposredno pre nedeljne sednice vlade koja je održana juče u Beču. On je rekao da će...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.