Hrvatski državni sekretar: Nacionalne manjine su krive za loš prosek naših učenika!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski državni sekretar: Nacionalne manjine su krive za loš prosek naših učenika!

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu nauke i obrazovanja Matko Glunčić okrivio je za loše rezultate, koje su u OECD-ovom istraživanju znanja pokazali učenici iz Hrvatske, pored ostalog i to što su "u statistiku ušla i deca s posebnim potrebama i nacionalne manjine".

On je na Televiziji N1 kazao da su u Hrvatskoj u statistiku za PISA istraživanje ušli svi učenici, ostavljajući sumnju kako se u nekim evropskim zemljama lažiraju rezultati.

Radi se o OECD-ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << najvećem svetskom obrazovnom istraživanju znanja i veština učenika u dobi od 15 godina - PISA 2015 (Programme for International Student Ašesment).

Upitan za paradoks da je u hrvatskim školama dve trećine odlikaša i vrlo dobrih, a da u međunarodnim istraživanjima Hrvatska postiže ispod prosečne rezultate, Glunčić je odgovorio:

- U ove rezultate ulaze prosečni rezultati. Ne uzimamo samo najbolje. U nekim evropskim zemljama kažu lošijim učenicima da na dan testiranja ne dođu na nastavu. Kod nas u statistiku su ušla i deca s posebnim potrebama i nacionalne manjine - dodao je državni sekretar.

Voditeljka ga je upitala da objasni kakve veze ima to što je neko pripadnik nacionalne manjine.

- Nisam tako mislio, nego mi uzimamo sve zajedno unutra - pokušavao je objasniti, ali nije uspeo, navodi Indeks.hr.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal u Hrvatskoj: Za loš prosek učenika krive nacionalne manjine

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2016

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu nauke i obrazovanja Matko Glunčić okrivio je za loše rezultate, koje su u OECD-ovom istraživanju znanja pokazali učenici iz Hrvatske, pored ostalog i to što su "u statistiku ušla i deca s posebnim potrebama i nacionalne manjine"...On je na Televiziji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.