Izvor: Southeast European Times, 24.Nov.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska vlada i sindikati dogovorili se po pitanju referenduma

24/11/2010

ZAGREB, Hrvatska -- Vlada i sindikati složili su se u utorak (23. novembra) o referendumu koji su tražili predstavnici sindikata, iako pitanje koje je podstaklo zahtev za referendum -- predloženi zakon o radu -- u velikoj meri nije razrešeno. Biračima će biti postavljeno ovo pitanje: „Da li se slažete da mora biti raspisan referendum ako to traži 200.000 registrovanih birača, i da bi rok za prikupljanje traženog broja potpisa trebalo da bude 30 dana?“ Taj referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << će biti održan istog dana kada i referendum o pristupanju zemlje EU.

Takođe u utorak, lideri četiri opozicione stranke u parlamentu potpisali su sporazum o zajedničkom radu na sledećim opštim izborima i formiranju koalicije pod nazivom „Savez za promene“. Sporazum su potpisali Zoran Milanović iz Socijaldemokratske partije, Radimir Čačić iz Hrvatske narodne stranke, Ivan Jakovčić iz Istarskog demokratskog saveza, i Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke penzionera. Glavni cilj stranaka je formiranje koalicione vlade posle sledećih izbora. Stranke su deo levog bloka u parlamentu, koji trenutno, prema istraživanjima javnog mnjenja, uživa snažnu podršku. (HRT, Hina, Večernji List, radio.net, Nova TV - 23.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.