Hrvatska proteruje srpskog diplomatu

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 15:50

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska preduzima recipročnu meru i da će proterati srpskog diplomatu.

Kao recipročnu meru, Hrvatska je odlučila da proglasi personom non grata savetnika ambasade Srbije u Hrvatskoj.

"Predvideli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno", rekao je Grlić Radman o srpskom proterivanju hrvatskog diplomatu Hrvoja Šnajdera.

Grlić Radman je rekao da je Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzela recipročnu meru.

"Odlučili smo da savetnika ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasimo personom non grata Hrvatske. Nota je dostavljena ambasadoru i u njoj se navodi da savetnik mora da napusti teritoriju Republike Hrvatske", rekao je on.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da proglasi Hrvoja Šnajdera, za personu non grata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.