Hrvatska ministarka unapred upozorava na Vulina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska ministarka unapred upozorava na Vulina

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Marija Pejčinović Burić, izjavila je da od Vlade Srbije očekuje odgovornost s obzirom na naznake da će srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin doći u Jasenovac na komemoraciju, a njegova zapaljiva retorika, kaže hrvatska ministarka, ne bi doprinela odnosima dveju država.

"Ministar Vulin je poznat po nekad neodmerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi doprinela našim odnosima, tako da očekujemo od Vlade Srbije da bude odgovorna u ovom trenutku", rekla je Burićeva za regionalnu N1 tv.

Hrvatska sigurno želi da gradi bolje odnose sa Srbijom i verujemo da bi to trebalo da bude želja druge strane, rekla je Burić nakon poslednjeg incidenta u Skupštini Srbije kada je Vojislav Šešelj, kako je saopšteno iz SRS, izgazio hrvatsku zastavu i verbalno vređao hrvatsku parlamentarnu delegaciju.

"Ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva poseta, bilo kojeg zvaničnika Srbije treba biti merena na takav način, pa i odluka o tome da li će Vulin doći u Hrvatsku ili ne", rekla je Burić.

I ove godine komemoracija jasenovačkim žrtvama se održava u tri kolone.

Prošlog vikenda su komemoraciju održali pripadnici Jevrejske zajednice, sutra će je održati pripadnici antifašista i Srpskog narodnog veća, a u nedelju će biti održana centralna državna komemoracija.

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je poštu jasenovačkim žrtvama iskazala danas u Spomen području, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska UNAPRED opominje Vulina: Njegova zapaljiva retorika ne doprinosi pomirenju

Izvor: Blic, 20.Apr.2018

Od Vlade Srbije očekujem odgovornost s obzirom na naznake da će srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin doći u Jasenovac na komemoraciju. Njegova zapaljiva retorika ne bi doprinela odnosima dve države, kaže ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.