Hrvatska: Ne prestaju reakcije; moguća blokada Srbije

Izvor: B92, 23.Avg.2022, 09:49

Hrvatska: Ne prestaju reakcije; moguća blokada Srbije

Zagreb -- U Hrvatskoj ne predstaju reakcije na potvrđenu optužnicu Srbije protiv četvorice pilota za ratni zločin nad civilima na Petrovačkoj cesti početkom avgusta 1995.

;inistar pravosudja i uprave Ivan Malenica takodje smatra da je reč o političkom procesu koji, kako kaže, može biti razlog za blokadu ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Hrvatska će kaže, iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da bi zaštitila svoje pilote.

“Vlada RH jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakla da će zaštititi sve svoje državljane, sve svoje branitelje, generale i, u ovom konkretnom slučaju, pilote. Dakle, iskoristićemo sva pravna sredstva, ako do tog trenutka dodje, koja nam stoje na raspolaganju”, rekao je Malenica sinoć u razgovoru za hrvatski RTL.

To pre svega znači, naveo je, da “Hrvatska u ovom konkretnom slučaju koji se odnosi na pilote neće dopustiti raspisivanje međunarodne poternice".

Ističe da je to jedan od konkretnih mehanizama i alata koje Hrvatska ima na raspolaganju, iako je zasad, kako kaže, prerano govoriti o konkretnim pravnim potezima, budući da Hrvatska još uvek nije zaprimila nikakvu informaciju vezanu uz proces koji se vodi u Srbiji.

Ocenio je da je tu “pre svega reč o jednom pokušaju politički montivisanog procesa”, a Hrvatska će učiniti sve da zaštiti svoje generale i dignitet Domovinskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski ministar pravosuđa: Optužnica razlog za BLOKADU ulaska Srbije u EU

Izvor: Blic, 23.Avg.2022

U Hrvatskoj ne predstaju reakcije na potvrđenu optužnicu Srbije protiv četvorice pilota za ratni zločin nad civilima na Petrovačkoj cesti početkom avgusta 1995., a ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica takođe smatra da je reč o političkom procesu koji, kako kaže, može biti razlog za blokadu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.