Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hram star više od 650 godina pronađen ispod srušenog supermarketa

Hram star više od 650 godina, za koji se vjeruje da je izgrađen u čast boga vjetra Ehekatl Ketcalkoatl, pronađen je u Meksiku, saopštili su istraživači.

Arheolozi su hram pronašli na dubini od tri metra na mjestu gdje je srušen jedan supermarket, prenio je AP.

Platforma kružnog oblika, prečnika od oko 10 metara i visine od oko 1,2 metra, sada se nalazi u sjenci tržnog centra u izgradnji.

"Arheolozi su prvobitno ispod starog supermarketa pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dijelove grnčarije i ljudske ostatke, što je bilo očekivano, ali su bili iznenađeni kada su pronašli hram", rekao je nacionalni koordinator za arheologiju u Meksičkom institutu za nacionalnu antropologiju i istoriju Pedro Francisko Sančez Nava.

Arheolozi su, između ostalog, pronašli i novorođenče, na kojem nisu vidljivi znaci traume, kosti ptica, kao i keramičke figure majmuna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.