Izvor: RTS, 07.Jul.2020, 17:46

Hoti: Francuska podržava Prištinu u dijalogu sa Beogradom

Kosovski premijer Avdulah Hoti sastao se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nakon tog susreta saopštio da je Francuska posvećena podršci Prištine u dijalogu sa Beogradom.
"Francuska ostaje posvećena pružanju podrške Kosovu u procesu dijaloga sa Srbijom, što bi trebalo da dovede do međusobnog priznavanja i normalizacije odnosa", napisao je Avdulah Hoti na svom Tviter nalogu nakon sastanka u Parizu.

Naveo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je "mnogo počastvovan prijemom od predsednika Francuske, da su odnosi izvrsni".
Uz isticanje zahvalnosti Francuske na podršci, Hoti je napisao da je "perspektiva Zapadnog Balkana u EU jedina prilika za mir, stabilnost i prosperitet u ovom delu Evrope".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska nastavlja pružati podršku dijalogu Kosova i Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jul.2020

Francuska ostaje posvećena u pružanju podrške Kosovu po pitanju dijaloga između Prištine i Beograda, saopšteno je 7. jula iz kabineta premijera Kosova Avdulaha Hotija (Avdullah Hoti) koji boravi u svojoj prvoj poseti zvaničnom Parizu gde se u Jelisejskoj palati sastao sa francuskim predsednikom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hoti nakon sastanka sa Makronom: Francuska podržava Prištinu u dijalogu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2020

PARIZ – Premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti sastao se sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.