Hongkong: Prva presuda po zakonu o nacionalnoj bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 08:30

Hongkong: Prva presuda po zakonu o nacionalnoj bezbednosti

Danas se očekuje da trojica sudija u Hongkongu donesu presudu protiv prve osobe optužene po zakonu o nacionalnoj bezbednosti.

Smatra se da će ovaj slučaj uticati da novouvedeni zakon preoblikuje običajno pravo i tradiciju Hongkonga.

Bivši konobar Tong Iing-kit (24) izjasnio se da nije kriv po optužbama za terorizam i podsticanje otcepljenje Hongkonga od Kine, kao i po alternativnoj optužbi za opasnu vožnju koja je rezulturala nanošenjem teških telesnih povreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

Tong je optužen da je motociklom naleteo na trojicu pripadnika policijskih snaga za razbijanje demonstracija noseći zastavu sa protestnom parolom "Oslobodimo Hong Kong, revolucija našeg doba", za koju tužioci tvrde da je secesionistička.

Dela za koja je Tong Iing-kit optužen dogodila su se 1. jula 2020. godine, nedugo nakon donošenja zakona.

Glavna tačka optužnice bi Tonga mogla da odvede odsluženje dugogodišnje zatvorske kazne bi dovesti do ozbiljnog zatvora, a po drugoj tački optužnice mogao bi da bude kažnjen zatvorom do sedam godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽENOG ČEKA KAZNA ZATVORA DO SEDAM GODINA? Danas prva presuda po zakonu o nacionalnoj bezbednosti u Hongkongu

Izvor: Kurir, 27.Jul.2021

Danas se očekuje da trojica sudija u Hongkongu donesu presudu protiv prve osobe optužene po zakonu o nacionalnoj bezbednosti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.