Hitna pomoć u Gračanici i dalje bez telefonskog signala

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2010, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć u Gračanici i dalje bez telefonskog signala

Direktorka doma zdravlja Gračanica Rada Trajković zamolila je danas ministarku za telekomunikacije i informaciono društvo Jasni Matić da upotrebi svoj autoritet i utiče da se telefonski signal vrati na područje centralnog Kosova.

Direktorka doma zdravlja Trajković je uputila pismo ministarki Matić u kome je navela da na području centralnog Kosova, gde se nalazi sedište Službe hitne pomoći, još uvek nema signala ni fiksne ni mobilne telefonije.

Zbog uklanjanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predajnika i antena srpskih operatera u sredinama južno od Kosovske Mitrovice pre nedelju dana, bez signala mobilne telefonije je ostalo više od 100.000 Srba i nepoznati broj korisnika drugih nacionalnosti u pokrajini.

Trajković je, u pismu koje je dostavljeno i Tanjugu, ulazala da ''telefoni Službe još uvek nemaju signal i da i dalje traje blokada nastala nasilnim uništenjem opreme 23. aprila''.

Prema rečima Rade Trajković, sve zdravstvene institucije potpuno su odsečene od pacijenata koji su potencijalno životno ugroženi.

''Nama je svaki minut značajan, jer smo ovih dana imali situacije teških oboljenja dece, saobraćajnih udesa i kardiovaskularnih oboljenja kod kojih smo zbog kasnih poziva u pomoć intervenisali u zadnji čas'', navedeno je u pismu Trajkovićeve.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.