Hemofarm povlači sa tržišta lek Ranitidin zbog pojave nečistoća koje mogu biti štetne po zdravlje

Izvor: Danas, 30.Sep.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm povlači sa tržišta lek Ranitidin zbog pojave nečistoća koje mogu biti štetne po zdravlje

Kompanija Hemofarm A.D. saopštila je danas da je "iz predostrožnosti a u cilju zaštite javnog zdravlja", donela odluku o "dobrovoljnom, preventivnom" povlačenju svih serija leka Ranitidin sa tržišta pošto je Evropska agencija za lekove upozorila da su u supstanci tog leka ranitidin-hidrohlorid, otkrivene nečistoće pod nazivom N-nitrozodimetilamin (NDMA). Članak Hemofarm povlači sa tržišta lek Ranitidin zbog pojave nečistoća koje mogu biti štetne po zdravlje se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Hemofarm" povlači lek "Ranitidin", sadrži supstancu čija se štetnost tek ispituje

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2019

Iz farmaceutske kompanije Hemofarm poručuju da su odlučili da povuku sa tržišta lek Ranitidin, koji se koristi za lečenje bolesti u kojima je pojačano lučenje želudačne kiseline. Kako stoji u saopštenju Hemofarma razlog je moguća štetnost po zdravlje onih koji ga konzumiraju. ..Problem je...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.