Haradinajevi aktivisti izveli svoj plazma ritual

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajevi aktivisti izveli svoj "plazma ritual"

Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto proizvode iz Srbije, kao i Bosne i Hercegovine.
Akcija je organizovana pored ograde dvorišta kosovske vlade, uz poziv Kurtiju da ne ukida taksu bez priznavanja Kosova.

"Kurti pokušava da skrene pažnju sa onoga što se zaista događa i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na njegov flert sa Srbijom. Želimo da prenesmo da je ABK protiv ukidanju takse. Ovo je tek početak protivljenja ukidanju takse. Reciprocitet je kamuflaža za oči ljudi, jer smo uvereni da sa Srbijom nema reciprociteta i preduzećemo sve demokratske mere", naveli su aktivisti ABK, stranke prethodnog premijera Ramuša Haradinaja, koji je uveo taksu najpre od 10, a onda i od 100 odsto.
Tokom akcije aktivisti ABK su u dvorište vlade ubacili kutiju sa omotom "plazma keksa".
Na ogradu vlade okačili su natpise "Aljbine, Srbija prolazi ili ne prolazi", "Sa ukidanjem takse mi ostajemo bez posla", "Vratite nestale, a ne srpsku robu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinajeva stranka ne odustaje od protivljenja ukidanju takse

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 11:08

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova u kosovskoj skupštini Gazmend Abraši rekao je da je njegova politička stranka vrlo blizu prikupljanja 40 potpisa poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o najavi nove vlade da će ukinuti taksu na proizvode iz centralne Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.