Haradinaj i Ljimaj se udružuju sa opozicijom protiv Tačija?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Ljimaj se udružuju sa opozicijom protiv Tačija?

Prištinska Koha danas piše da će se dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma, Fatmira Ljimaja, pridružiti opoziciji u zahtevu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Hašimu Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova".

Sednica će najverovatnije biti održana 4. septembra, tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Predsedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahteva, ocenivši takav zahtev apsurdnim i nepotrebnim.

Istakao je da institucije ne smeju da "postanu deo tamnog scenarija, da dovode u zabludu građane i izazivaju napetost i paniku".

O njegove reči su se, međutim, oglušili koalicioni partneri Haradinaj i Ljimaj, koji je potpredsednik kosovske vlade, tvrdi Koha.

Muharem Nitaj, iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke koju predvodi Haradinaj, potvrdio je učešće poslanika te stranke na sednici skupštine na kojoj će se na dnevnom redu naći papir koji, kako je rekao, ima za cilj da zaustave inicijativu Tačija da u Briselu pregovara o "menjanju granice", preneo je list.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.