Haradinaj: Poseta Zaeva doprinos produbljivanju odnosa

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Poseta Zaeva doprinos produbljivanju odnosa

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da sutrašnja poseta premijera Makedonije Zorana Zaeva Prištini, "doprinosi produbljivanju odnosa dve zemlje".

Kako je preneo RTK, Haradinaj je ocenio da je poseta makedonskog premijera "znak dobre volje za razvoj dobrosusedskih odnosa dve susedne zemlje".

"Uveren sam da će ova poseta produbiti naše odnose i unaprediti sve teme, bez obzira na to koliko su one osetljive", rekao je Haradinaj.

Skoplje je priznalo nezavisnost Kosova 9. oktobra 2008. godine a Zaev je prvi premijer Makedonije koji dolazi u zvaničnu posetu Kosovu od proglašenja nezavisnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev ide u Prištinu, Haradinaj očekuje "produbljenje" odnosa

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2017

Makedonski premijer Zoran Zaev boraviće, kako je ranije najavljeno, sutra u Prištini, a kosovski pemijer Ramuš Haradinaj očekuje da ta poseta "produbi" odnose sa Skopljem...Haradinaj, kako je prenela RTK2, posetu Zaeva Prištini, prvu od preuzimanja premijerske dužnosti, tumači "kao znak dobre...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tači očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova, kritikuje mešanje Rusije

Izvor: Beta, 11.Dec.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da očekuje da sporazumom o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije,"Srbija konačno prizna realnost nezavisnosti Kosova"."Naše dve delegacije i EU takođe tačno znaju o čemu razgovaramo. Prvi sporazum koji je postignut u Briselu...

Nastavak na Beta...

Zaev počeo posetu Kosovu, dočekan s najvišim počastima

Izvor: B92, 12.Dec.2017, 10:23

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je uz najviše državne počasti dočekao premijera Makedonije Zorana Zaeva, koji je stigao u prvu zvaničnu posetu Kosovu...Pored susreta s premijerom Haradinajem i zajedničke konferencije za medije, predviđeni su i susreti Zaeva i s predsednikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.