Haos u Priboju: Gori fabrika, gust dim se širi gradom, ako se vatra proširi - eksplozija VIDEO

Izvor: B92, 27.Jun.2020, 18:56

Haos u Priboju: Gori fabrika, gust dim se širi gradom, ako se vatra proširi - eksplozija VIDEO

U popodnevnim satima došlo je do velikog požara u starom delu Priboja, kada se zapalio jedan od proizvodnih pogona "Poliester grupe".

Požar je lokalizovan.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar koji je popodne izbio u proizvodnom pogonu fabrike „Poliester Priboj“.

U ovom požaru nije bilo povređenih osoba, saopštio je MUP.

Vatrogasno-spasilačke jedinice se i dalje nalaze na terenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Gust crni dim širi se kroz čitav Stari Priboj, a ova fabrika nalazi se u blizini pribojske bolnice. Svi strepimo da se požar dalje ne proširi", rekao je jedan od očevidaca za RINU.

Do požara je došlo u pogonu u kom se proizvode komponente za auto-delove, a vatrogasci gase vatru kako požar ne bi zahvatio i susedni pogon u kom se proizvode protivgradne rakete, jer bi moglo doći do eksplozije.

Usled velikog požara koji se dogodio u fabrici "Poliester grupa" u starom delu opštine Priboj, pacijenti iz pribojske bolnice su evakuisani jer se ova zdravstvena ustanova nalazi u neposrednoj blizini zapaljene fabrike.

"Ova mera preduzeta je u dogovoru sa direktorom Zdravstvenog centra u Užicu, a pacijenti su prebačeni u Dom zdravlja, koji nije direktno ugrožen", izjavio je za RINU dr Predrag Terzić, direktor bolnice u Priboju.

Usled požara došlo je i do nekoliko jakih eksplozija, jer acetonska burad koja se nalaze u proizvodnom pogonu pucaju u dodiru sa vatrom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.