Haos na ulicama Venecuele: Besni građani gađali predsednika jajima i kamenjem tokom vojne parade, poginuo dečak (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Apr.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na ulicama Venecuele: Besni građani gađali predsednika jajima i kamenjem tokom vojne parade, poginuo dečak (VIDEO)

Konvoj predsednika Venecuele Nikolasa Madura zasut je jajima i kamenjem na vojnoj paradi povodom njegovog povratka sa Kube, prenose medijski izveštaji. U Venecueli se nastavlju protesti protiv predsednika Madura, a tokom demonstracija u zapadnom gradu Barkisimento ubijene su dve osobe, od kojih je jedna 14-ogodišnji dečak, dok su učesnici protesta u istočnoj državi Bolivar gađali raznim predmetima vozilo Madura.

Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << guverner okrivio je naoružane pristalice vlade za ubistvo dečaka i još jednog učesnika protesta u utorak uveče, preneo je Bi-Bi-Si podsetivši da su dva studenta ubijena tokom protesta prošle nedelje.

Do incidenta je došlo u gradu San Feliksu, u južnom području Bolivar. U direktnom televizijskom prenosu videlo se kako je gomila na otvoreno predsednikovo vozila bacala jaja i kamenje, ali je prenos ubrzo prekinut. Mediji javljaju da je uhapšeno pet osoba.

Opozicija, koja želi da svrgne predsednika, iskoristila je taj incident kako bi ismejala Madura.

- Nikolas, ljudi u San Feliksu te vole i žele da te nahrane: zato su bacali jaja, paradajz, povrće, kore od banana i druge stvari - napisao je na Tviteru vođa opozicije Henri Ramos Alup.

Predsednik Nacionalne skupštine i zastupnik opozicije Hulio Borges pozvali su na izbore, utvrdivši da stanovnici San Feliksa i svi ostali građani u Venecueli "odbacuju Madura i ne prihvataju njegovu diktaturu".

Foto: nicolasmaduro.org.ve

Službeni List Koreo del Orinoko objavio je fotografiju Madura na paradi sa popratnim tekstom: "Predsednik Maduro zahvaljuje ljudima Bolivara što su ga primili sa takvom strašću i ljubavlju".

Kasnije te večeri, stotone mladih sukobilo se sa policijom tokom protesta koji su organizovani u znak podrške potencijalnom kandidatu opozicije na predsedničkim izborima 2018. Enrikeu Kapriljesu, kojem je u petak zabranjeno bavljenje politikom u narednih 15 godina.

Rojters je ranije ocenio da je odlukom o Kapriljesu, aktuelnom guverneru savezne države Miranda kojem bavljenje politikom zabranjeno zbog "administrativnih neregularnosti" poput neodgovarajućeg upravljanja donacijama, udahnut život razbijenom opozicionom pokretu u Venecueli.

Nakon pokušaja Vrhovnog suda da oduzme ovlašćenja parlamentu u kojem opozicija ima većinu, počeli su protesti protiv Madurove vlade.

Pogledajte video:

VIDEO Solo basta que el DICTADOR salga de Miraflores para ver el repudio del pueblo. Villa Rosa y San Félix así lo han demostrado! pic.twitter.com/19To2NBjpX

— Francisco Sucre (@fcosucre) April 12, 2017

(Telegraf.rs/Agencije)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Haos u Venecueli: Madura gađali jajima, vladine snage ubile dečaka

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2017

U Venecueli se nastavlju protesti protiv predsednika Nikolasa Madura, a tokom demonstracija u zapadnom gradu Barkisimento ubijene su dve osobe, od kojih je jedna 14-godišnji dečak, dok su učesnici protesta u istočnoj državi Bolivar gađali raznim predmetima vozilo Madura...Lokalni guverner okrivio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.