Hamas objavio snimak talaca: Saopštio kada će ih pustiti VIDEO

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 07:38

Hamas objavio snimak talaca: Saopštio kada će ih pustiti VIDEO

Islamistička grupa Hamas objavila je video snimak koji prikazuje izjavu jednog od taoca koji su kidnapovani tokom razornog napada na Izrael 7. oktobra.

Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak, žena, čiju povređenu ruku pokazuje neidentifikovani medicinski radnik, predstavlja se kao 21-godišnja Mia Šem, koja kaže da je medicinski zbrinuta i traži da bude vraćena porodici što je pre moguće, prenosi Rojters.

Predstavnica porodice, koja je bila među članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuskih porodica kidnapovanih koji su prošle nedelje apelovali na predsednika Emanuela Makrona da pomogne u oslobađanju njihovih nestalih rođaka, potvrdila je njen identitet Rojtersu.

Najmanje 199 Izraelaca i stranaca zarobili su napadači Hamasa u napadu u kojem je ubijeno 1.300 ljudi, što je najveći broj mrtvih u jednom danu u 75-godišnjoj istoriji Izraela.

Izraelska vojska izdala je saopštenje u kojem se navodi da je u stalnom kontaktu sa porodicom Šem i da osuđuje Hamas kao "ubilačku terorističku organizaciju".

Rečeno je da Izrael koristi "sve obaveštajne i operativne mere" za povratak zarobljenika.

"U snimku Hamas pokušava da sebe prikaže kao humanu organizaciju, a odgovoran je za ubistva i otmice beba, žena, dece i staraca", navodi se u saopštenju vojske.

Ranije je Hamasovo naoružano krilo saopštilo da su strani državljani kidnapovani 7. oktobra „gosti“ koji će biti pušteni „kada okolnosti dozvole“, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE OČI UPRTE U IZRAEL! Hamas najavio da će osloboditi strane državljane "kad okolnosti dozvole", hitno se oglasio IDF

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023

Izraelska vojska izdala je saopštenje..Islamistička militantna grupa Hamas objavila je video snimak koji prikazuje izjavu jednog od talaca koji su kidnapovani tokom razornog napada na Izrael 7. oktobra..Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak, žena, čiju povređenu ruku pokazuje neidentifikovani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.