SVE OČI UPRTE U IZRAEL! Hamas najavio da će osloboditi strane državljane kad okolnosti dozvole, hitno se oglasio IDF

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023, 08:01

SVE OČI UPRTE U IZRAEL! Hamas najavio da će osloboditi strane državljane "kad okolnosti dozvole", hitno se oglasio IDF

Izraelska vojska izdala je saopštenje

Islamistička militantna grupa Hamas objavila je video snimak koji prikazuje izjavu jednog od talaca koji su kidnapovani tokom razornog napada na Izrael 7. oktobra

Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak, žena, čiju povređenu ruku pokazuje neidentifikovani medicinski radnik, predstavlja se kao 21-godišnja Mia Šem, koja kaže da je medicinski zbrinuta i traži da bude vraćena porodici što je pre moguće, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

Predstavnica porodice, koja je bila među članovima francuskih porodica kidnapovanih koji su prošle nedelje apelovali na predsednika Emanuela Makrona da pomogne u oslobađanju njihovih nestalih rođaka, potvrdila je njen identitet Rojtersu.

Najmanje 199 Izraelaca i stranaca zarobili su napadači Hamasa u napadu u kojem je ubijeno 1.300 ljudi, što je najveći broj mrtvih u jednom danu u 75-godišnjoj istoriji Izraela.

u kojem se navodi da je u stalnom kontaktu sa porodicom Šem i da osuđuje Hamas kao "ubilačku terorističku organizaciju".

Hamas releases its first footage of a hostage. The group says it is providing medical treatment to her. Though I think this is a poor attempt to show they are treating the hostages well. The hostage appears to be Israeli. pic.twitter.com/JDATGYenCr

— Joe Truzman (@JoeTruzman) October 16, 2023

Rečeno je da Izrael koristi "sve obaveštajne i operativne mere" za povratak zarobljenika.

- U snimku Hamas pokušava da sebe prikaže kao humanu organizaciju, a odgovoran je za ubistva i otmice beba, žena, dece i staraca - navodi se u saopštenju vojske.

Ranije je Hamasovo naoružano krilo saopštilo da su strani državljani kidnapovani 7. oktobra „gosti“ koji će biti pušteni „kada okolnosti dozvole“, navodi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) Hamas objavio snimak otete devojke: Majka moli svet da je vrate kući

Izvor: Danas, 17.Okt.2023

Hamas je objavio snimak za na kojem je mlada Izraelka Maja Šem (21) koja je oteta 7. oktobra sa muzičkog festivala, kada je ova militantna grupa upala na izraelsku teritoriju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.