Hadžiomerović: Traženje nestalih osoba u zastoju, problemi političke prirode

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2023, 13:33

Hadžiomerović: Traženje nestalih osoba u zastoju, problemi političke prirode

U proteklom ratu u BiH nestalo je oko 35.000 ljudi. Za njih oko 7.600 i dalje se traga. Za najviše nestalih u BiH se traga na području Srebrenice, gdje će porodice žrtava genocida 11. jula sahraniti 30 nekompletnih posmrtnih ostataka. O procesu traženja nestalih, zavjeri šutnje u otkrivanju masovnih grobnica razgovaramo sa Mujom Hadžiomerovićem, članom Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Institucije u BiH ne razmjenjuju podatke o masovnim grobnicama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jul.2023, 07:41

Porodice i dalje tragaju za oko 1.000 žrtava srebreničkog genocida, a proces traženja nestalih je u zastoju, jer je to postalo političko pitanje, kaže u intervjuu za Radio Slobodna Evropa član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH) Mujo Hadžiomerović. U Institutu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.