HOROR: Bespomoćan čovek 6 meseci živi na travnjaku u Skoplju i moli za pomoć, dok mu se stopala raspadaju (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jun.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR: Bespomoćan čovek 6 meseci živi na travnjaku u Skoplju i moli za pomoć, dok mu se stopala raspadaju (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Sa stopalima koja mu se raspadaju, na travnjacima ispred skopskih bolnica već šest meseci “živi” i spava Muarem Demiri ( 47 ) naočigled lekara, medicinskog personala i pacijenata. On svakodnevno moli da mu se pomogne, ali pomoći nema niotkuda.

Tu, na travnjaku ispred bolnice, sa hranom oko sebe, u poluležećem položaju ga je zatekla i novinarska ekipa skopske Telma televizije. I oni su bili užasnuti slikom koju su videli, pa su stopala Demirija, koja se nalaze u fazi raspadanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zamutili da bi gledaoce sačuvali od šoka.

Poslednje čega se seća ovaj mučeni čovek je da ga je “neko pokupio” sa ulice i ostavio ispred Gradske bolnice “8 Septemvri” u Skoplju. Nije hteo da kaže ko ga je ostavio tu, niti ko mu je dao hranu.

Na pitanja novinara samo je kratko odgovarao da institucije nisu zainteresovane da mu pomognu, osim što ga šalju iz jedne u drugu bolnicu.

- Prvo sam bio u Železari, odande su me poslali u ambulantu na Bit Pazaru, pa u Gradsku bolnicu, a odande u Državnu bolnicu. Dobio sam uput za ovde, u bolnicu “8 Septemvri”, ali ni oni mi nisu pomogli. Traže mi matični broj i zdravstveno osiguranje - požalio se ovaj čovek.

Printskrin: telma.com.mk

Spava napolju, jer su privremena prenoćišta za Demirija zatvorena. Priznaje da je više puta bio hapšen za različita krivična dela, ali dodaje da je zakon kršio samo da bi mogao da imao gde da prespava i pojede nešto toplo.

Kaže da ima porodicu, ali o njima ne želi da govori, jer on nije njihov problem.

- Imam rodbinu, ali oni vode računa samo o sebi, a ne o meni. Svako gleda sebe. Imam braću i sestre, a kao da ih nemam - kaže Demiri.

Printskrin: telma.com.mk

Iz Gradske bolnice tvrde da su Demirija primili i pregledali, ali da su morali da ga pošalju na vaskularnu hirurgiju, jer u bolnici “8 Septemvri” nemaju vaskularnog hirurga. Oni smatraju da će pacijentu najverovatnije morati da se amputiraju stopala, ali dodaju da to treba da uradi druga zdravstvena ustanova.

Sa Klinike za torokalnu i vaskularnu hirurgiju su za TV Telma izjavili da pacijent nije bio donet kod njih, niti je od njih predhodno tražio pomoć, jer ga nema u njihovoj medicinskoj evidenciji. Ističu da je amputacija posao ortopeda.

Printskrin: telma.com.mk

(D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.