HOLIVUDSKI GLUMAC POSTAO PRAVOSLAVAC: Iz ljubavi prema Srbima snimio video o srpskim svetinjama na KiM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 21:20

HOLIVUDSKI GLUMAC POSTAO PRAVOSLAVAC: Iz ljubavi prema Srbima snimio video o srpskim svetinjama na KiM (VIDEO)

Svešteno bratstvo manastira Hilandara i Zadužbina Hilandara u Beogradu, blagodare Džonatanu Džeksonu, kao i svima koji su učinili da se ovaj spot premijerno prikaže na Vidovdan 2020. godine

Holivudski glumac Džonatan Džekson (38) snimio je video o srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, za koji je muziku i tekst pesme uradio sam.

Video je postavljen na Jutjubu, traje 05.22 minuta i u njemu se prikazuje "život" manastrira Hilandar, ali i prirodna lepota koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga okružuje, kao i srpske svetinje na KiM.

Uz blagoslov Visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar on je ovaj snimak objavio je pod nazivom "Kosovo (svih žalosnih radost)".

Muziku i tekst je uradio sam Džekson.

On je glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, a posle proučavanja različitih vera postao je pravoslavac.

Rođen je 1982. u protestantskoj porodici, navodi se u biografiji ispod snimka.

Pesmu "Kosovo (Svih žalosnih radost)" napisao je iz ljubavi prema srpskom narodu i Crkvi, dajući lični, umetnički i molitveni doprinos očuvanju Kosova i Metohije, navodi se.

, stoji ispod videa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.