HIT: Dinkić sa poslanicima raspravljao o budžetu rok stihovima!

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Dinkić sa poslanicima raspravljao o budžetu rok stihovima!

Poslanik LDP Bojan Đurić otvorio je debatu podsećanjem da je Dinkić ministarski mandat započeo stihovima "Partibrejkersa" "Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj".
- Dinkić je u Vladu ušao citirajući "Partibrejkerse", a ja razmišljam da raspravu započnem kao Rambo Amadeus 1992. godine u "Centru Sava" kada je pred punom salom ćutao tri minuta. Mislio sam da je najbolje da danas, kada držim ovaj rekvijem za finansije, oćutim svih 17 minuta - rekao je Đurić.
Dinkić je rekao da ga je Đurić razočarao jer nije citirao Milana Mladenovića iz benda EKV: "I kad je gotovo, za mene znaj, tek tad je počelo".
Đurić je dodao da je Mladenović odličan pesnik, a onda poručio Dinkiću:
- Samo nemojte da uvedete zemlju da bude "Još samo par godina za nas" - nastavio je poslanik LDP, citirajući još jedan stih EKV.
U rok "debatu" uključio se i šef poslanika DS Borislav Stefanović, koji je Dinkića savetovao da bi bolje bilo da se pozvao na drugu Mladenovićevu pesmu - "Novac u rukama".
- To vam, ministre, više priliči, jer u toj pesmi postoji stih "Kupi me, prodaj me" - podsetio ga je Stefanović, da bi mu lider URS replicirao:
- Bili ste vidoviti kada ste svoju rok grupu nazvali "Generacija bez budućnosti". Kao da ste znali kako će u budućnosti izgledati Vaša stranka.
Stefanović mu nije ostao dužan.
- Bolje i to od "Monetarnog udara", kako se zvala vaša grupa, jer ste to primetnili na sve građane Srbije - završio je Stefanović.
I sam list Informer se na kraju uključio u ovu "rok debatu", zaključkom preuzetim iz stihova Đorđa Balaševića "Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.