HAJAT TAHRIR AL ŠAM ELIMINIŠE KONKURENCIJU U IDLIBU: Uklonjeni lideri dve najveće Al-Kaidine grupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021, 23:00

HAJAT TAHRIR AL ŠAM ELIMINIŠE KONKURENCIJU U IDLIBU: Uklonjeni lideri dve najveće Al-Kaidine grupe

Pojačavaju se borbe za prevlast u "džihadističkom raju"

Hajat Tahrir al-Šam (HTS), povezan sa Al-Kaidom, i dalje radi na jačanju pritiska nad regionom Idliba na severozapadu Sirije. U poslednjih nekoliko dana, snage bezbednosti terorističke grupe uhapsile su brojne zloglasne teroriste u Idlibu iz ne baš jasnih razloga.

HTS je uhapsio sedmoricu terorista, koji su samostalno delovali u Idlibu. "Enab Baladi" je objavio imena uhapšenih: Abu al-Laith Mabar, Abu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Osama al-Gazairi i Abu al-Darda al-Gazairi uhapšeni su u gradu Idlibu; Moaz al-Turki, uhapšen je u selu Hamama u zapadnom Idlibu; Abdulrahim al-Turki uhapšen u selu Kanija u zapadnom Idlibu; Abdulrahaman al-Turki uhapšen je u selu Jakubija u zapadnom Idlibu.

Teroristička grupa uhapsila je Abu Erva Kansafru, sirijskog lidera "Ansar al-Islama". Grupa je jedna od nekoliko formacija povezanih sa Al-Kaidom koje su se sukobile sa HTS-om u Idlibu.

Grupa je uhvatila Abu Dara al-Masrija, istaknutog vođu "Horas al-Dina". U oktobru prošle godine, brojni izvori tvrde da je on ubijen u američkom udaru dronova na Idlib. "Horas al-Din" je glavni neprijatelj HTS-a u Idlibu.

HTS ova hapšenja predstavlja kao antiterorističke akcije. Međutim, u stvarnosti teroristička grupa radi na uklanjanju svake konkurencije u Idlibu.

U nedavnom intervjuu jednom američkom mediju, lider HTS-a Abu Mohamad al-Julani tvrdi da njegova grupa hapsi samo sirijske i ruske agente, kao i članove ISIS-a.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.