Grupa osnivača i funkcionera istupila iz DSS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa osnivača i funkcionera istupila iz DSS-a

Grupa osnivača i nekadašnjih stranačkih i državnih funkcionera Demokratske stranke Srbije napustila je danas tu stranku uz obrazloženje da je od nje, nakon nedavno održane skupštine, ostalo samo ime.

"Mi, osnivači i nekadašnji stranački i državni funkcioneri DSS-a smatramo da se temeljni principi na kojima smo preko dvadeset godina gradili stranku ne mogu olako menjati i prilagođavati dnevnoj politici. Mi nećemo odustati od ideala slobodne, vojno i politički neutralne, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nacionalne i demokratske Srbije i zato napuštamo stranku od koje je, nažalost, ostalo samo ime", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je ta odluka doneta i zbog toga što je na nedavno održanoj skupštini novoizabrano rukovodstvo najavilo promenu načela i dosadašnjeg programa stranke.

Saopštenje su potpisali osnivači i funkcioneri Predrag Protić, Bojana Aleksić, Miroslav Aleksić, Miloš Radulović, Milan Radulović, Zoran Stojković, Nikola Lazić, Miriam Stojković, Dušan Budišin, Željko Tomić, Bora Gađanski, Svetlana Stojanović, Zorica Lalić, Vasilije Pavićević, Tomislav Bogetić, Milan Dimitrijević, Vekislav Janićijević, Pavle Brković, Slobodan Đulić, Milovan Jevtić i Miroljub Lešnjak.

Na nedavno održanoj Skupštini DSS-a za novog predsednika stranke izabrana je Sanda Rašković Ivić. Nakon toga, osnivač i dotadašnji predsednik Vojislav Koštunica istupio je iz stranke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.