Groblja luksuza: Ostavljeni najskuplji automobili VIDEO

Izvor: Mondo, 11.Jun.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Groblja luksuza: Ostavljeni najskuplji automobili VIDEO

Zašto najluksuzniji automobili propadaju u Emiratima

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Super-sportski i najluksuzniji automobili na svetu se nalaze na najskupljem groblju na svetu, prepušteni pustinjskom pesku, vetru, kao i morskoj soli koja dolazi iz Persijskog zaliva.

Brojni modeli Ferarija, Rols-Rojsa, Bentlija, Rejndž Rovera i Lamborginija se nalaze, prekriveni pustinjskom prašinom, u Šardži, nedaleko od centra Dubaija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Pretpostavlja se da je većina pripadala strancima koji su pre nekoliko godina napustili Emirate nakon što su otpisali zajmove i ostavili automobile iza sebe.

Većina je prilično propala, ali ima modela koji su i dalje primamljivi kupcima, posebno onima koji tragaju za polovnim delovima.

Dejli Miror navodi da su mnogi ostavljeni 2012. nakon finansijskog kraha, kada su Britanci pobegli iz Dubaija jer su im primanja pala toliko da više nisu mogli da plaćaju rate za najluksuznije četvorotočkaše.

Šerijatski zakon, koji je na snazi u UAE, predviđa oštre kazne za neplaćene dugove pa su neki od emigranata otišli u takvoj žurbi da su jednostavno napustili svoje sportske automobile na aerodromu, piše britanski dnevnik.

Pogledajte kako izgledaju ovi auto-otpadi i koji se automobili nalaze na njima:



Izvor: YouTube/Mohsin Vlogz

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.