Grenel: Jao. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 00:19

Grenel: "Jao. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane"

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan nazvao je danas izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija ''napadom''.

Ričard Grenel je komentarisao Bisljimijeve izjave o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM.

''Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udaljavaju sve strane'', napisao je Grenel na svom nalogu na mreži Iks.

Ranije danas Bisljimi je kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa "nije fer i neutralan".

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić juče je saopštio da članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije borave u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.