POLTRON LAŽNOG PREMIJERA NAPAO LAJČAKA! Iz Amerike stigla besna reakcija: Kurti i Osmani udaljavaju sve strane

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 08:37

POLTRON LAŽNOG PREMIJERA NAPAO LAJČAKA! Iz Amerike stigla besna reakcija: "Kurti i Osmani udaljavaju sve strane"

Sabotiranje dijaloga se nastavlja.

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel nazvao je ''napadom'' izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM.

- Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Osmani udaljavaju sve strane - napisao je Grenel na svom nalogu na mreži Iks.

Prethodno je Bisljimi kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa "nije fer i neutralan".

Yikes. Albin Kurti’s guy @BislimiBesnik is now attacking @MiroslavLajcak.

Kurti and @VjosaOsmaniPRKS are alienating all sides.

This isn’t good for the people of Kosovo.

— Richard Grenell (@RichardGrenell) February 14, 2024

Bisljimi je to napisao na platformi Iks, nakon što je Lajčak na svom nalogu na istoj društvenoj mreži saopštio da je imao vrlo koristan sastanak sa predstavicima NKEU u Briselu za koji je rekao da je uvek od pomoći "čuti glasove sa terena", i uz to objavio fotografiju sa sastanka.

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić u utorak je saopštio da su članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije boravili u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

On je naveo u objavi na platformi X, da je delegacija u Briselu razgovarala sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima Evropske komisije i zemalja članica, kao i sa drugim zvaničnicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.