Grad koji krije mračne tajne: Stanovnici su isključivo vidovnjaci i vračare

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad koji krije mračne tajne: Stanovnici su isključivo vidovnjaci i vračare

Malo mesto Cassadaga u Floridi je naizgled sasvim običan mali grad okružen jezerima i šumom, ali ovaj grad često nazivaju prestonicom vidovnjaka.

Fotografije grada pogledajte ovde.

Od stotinak stanovnika više od polovine su aktivni vidovnjaci. Fotograf Kristijan Lopez Miro kada je saznao za ovo mestu, želeo je da ga poseti.

"Oduvek me je fascinirala magija, iluzije i sve što ima veze sa okultizmom. Kada sam čuo za ovo mesto, odmah sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomislio na duhove i sve ostalo na šta se prvo pomisli kada čujete za mesto u kojem žive ljudi koji se bave isceljivanjem, magijom i proricanjem sudbine", rekao je Lopez.

Prvobitan plan Lopeza je bio da fotografiše samo čekaonice, ali pošto ga je sve više privlačilo mistično i okultno, odlučio je da poseti i domove nekih vidovnjaka.

"Početak je bio vrlo lak. Kucao sam na vrata, objasnio da sam zainteresovan za fotografisanje i gotovo svi su me pozvali u njihov dom", dodaje Lopez.

Mesto Cassadaga je osnovano 1875. godine od strane Džordža Kolbija koji je i sam bio vidovnjak. Kolbi je često putovao po svetu i "pomagao" i proricao sudbine ljudima. Ovaj grad je tridesetih godina prošlog veka postao utočište za ljude koji se bave vidovnjaštvom i proricanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.