Gori Španija: Totalna blokada VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 15:49

"Gori" Španija: Totalna blokada VIDEO

Poljoprivrednici se ove srede suočavaju sa drugim danom protesta, bez kišobrana većine profesionalnih organizacija.

Protesti su nastavljeni nakon što su u utorak zatvorili puteve u skoro celoj Španiji.

U Kataloniji, grupa od 1.000 traktorista napreduje ka Barseloni, gde će se sastati sa predsednikom Pereom Aragonesom i ministrom za klimatsku akciju, hranu i ruralni razvoj Dejvidom Maskortom.

Demonstranti takođe izazivaju probleme u devet drugih zajednica: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mursiji, Ekstremaduri, Navari, La Riohi, Kastilji i Leonu, Zajednici Valensije, Kastilja-La Manča, Andaluziji i Aragonu.

Kako prenosi španski list "El Pais", poljoprivrednici, traže da se ublaže zahtevi evropskih ekoloških politika i da se reformišu trgovinski sporazumi sa trećim zemljama kako bi oni imali iste uslove proizvodnje kao proizvođači u zajednici.

Predsednik vlade Pedro Sančez obavezao se danas u Kongresu na jačanje zakona o lancu ishrane koji zabranjuje prodaju sa gubitkom. On je takođe rekao da će primeniti klauzule ogledala o uvozu hrane i pojednostavljenju zajedničke evropske poljoprivredne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.