Izvor: Danas, 25.Avg.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnji skup psihologa sveta počeo u Beogradu

U Beogradu je sinoć počela 37. Evropska konferencija o vizuelnoj percepciji (ECVP), koja okuplja vrhunske psihologe s kontinenta i iz sveta, specijaliste za tu široko primenljivu oblast.

ECVP je godišnji sastanak posvećen naučnom proučavanju vida, a posebno vizuelne percepcije - kako se spoznaje svet čulom vida, i proučavanju „višečulnih procesa povezanih s vidom“. Ta konferencija privlači 700 do 900 učesnika iz Evrope, Severne Amerike i regiona Azije i Pacifika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << te je jedan od najvećih skupova te vrste u svetu. ECVP se redovno održava od 1978. kao „putujući skup“ - svaki put u drugom gradu Evrope i organizuje se uz pomoć lokalnih stručnjaka. Cilj tih sastanaka je predstavljanje i razmatranje novina u razumevanju ljudskog, životinjskog i „mašinskog vida“ iz emprijske, teorijske i perspektive primenjenog znanja.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.