Gašić: Neko je želeo da vojska bude civilna zaštita

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Neko je želeo da vojska bude civilna zaštita

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas u Leskovcu, gde je prisustvovao polaganju vojničke zakletve, da je neko želeo da vojska vremenom postane civilna zaštita.

"Razumem mnoge koji su želeli da Vojska Srbije negde 2016. godine bude civilna zaštita. Zato znam koliki žal nose kada vide slike sa vojne parade gde je vojska prikazala očuvana sredstva. To nije samo naša zasluga već pre svega svih ovih oficira, koji su sve sačuvali od onih koji su želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da pretope topove", izjavio je Gašić.

On je ponovio i da Srbiija želi dobru saradnju sa svim vojnim silama u svetu.

"Mi imamo državne odluke i ne razmišljamo o ulasku u NATO, ali želimo da pravimo prijatelje širom sveta“, ponovio je ministar odbrane.

On je najavio da će naredne godine i pored mera štednje vojska renovirati neke objekte za smeštaj vojnika, a nastaviće i sa nabavkom modernog oružja i oruđa.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.