Služe vojsku i nadaju se poslu

Izvor: juGmedia, 20.Dec.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Služe vojsku i nadaju se poslu

LESKOVAC – Na vernost otadžbini danas se u leskovačkoj kasarni “Vojvoda Petar Bojović” zaklelo 147 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među kojima i osam devojaka vojnika i 10 devojaka profesionalnih vojnika.

Mnoge od njih, kao što su Julija Stefanović iz Bojnika i drugarice Mimica Manojlović i Milana Stojanović iz Knjaževca, odlučile su da obuku uniformu zbog posla.

“Vojsku volim od malena, najviše zbog uniforme, ali iznad svega se nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da ću ostvariti dobre rezultate i dobiti posao u vojsci”, priča tek svršena srednjoškolka Julija Stefanović.

Polaganju zakletve je prisustvovao i ministar odbrane Bratsilav Gašić koji je ocenio da mladi dobrovoljno služe vojni rok zbog ljubavi prema otadžbini.

“Odlukom da postanete vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, pokazali ste veliku zrelost, ozbiljnost i rodoljublje. Pokazali ste da je Srbija iznad svih naših interesa, a njena čast i dobrobit najveća svetinja”- rekao je Gašić.

Svečanost je obavljena pred velikim brojem rođaka i prijatelja vojnika, koji ovde četiri puta godišnje ispune prostranu kasarnu u Donjem Sinkovcu. Njima je danas ministar poručio da ne brinu za svoje voljene jer su i sugurnim rukama, a nešto kasnije na konferenciji za novinare obećao veći prijem vojnika.

“Po intresovanju koje imamo, očekujemo da u 2015. godini imamo šest uputnih rokova i daleko veći broj vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka”, kazao je Gašić, koji je obećao i novi izgled kasarne “Vojvoda Petar Bojović”.

“U Leskovcu ćemo uraditi puno toga jer se u ovu kasarnu nije ulagalo skoro ništa tidesetak godina”, kazao je ministar vojske i dodao da ni jedan vojni objekat neće biti otuđen bez nadoknade.

Polaganje zakletve čestitao je i leskovački gradonačelnik Goran Cvetanović.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.