Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaši: Uvođenje taksi na robu iz Srbije politička odluka

Zamenik ministra finansija Kosova Fatmir Gaši rekao je danas da je uvođenje taksi na robu uvezenu iz Srbije politička, a ne ekonomska odluka.

On je na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava zemalja Zapadnog Balkana u Bečićima rekao da te "takse nemaju ekonomsku logiku".

"Takse su posledica političke odluke i nisu ostavile posledice na budžet Kosova jer se roba koja se uvozila iz Srbije u vrednosti 500 miliona evra i roba iz Bosne i Hercegovine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u vrednosti 20 miliona evra sada doprema iz Nemačke, Izraela, Albanije i drugih zemalja", rekao je Gaši.

Dodao je da "zemlje u regionu Zapadnog Balkana moraju sarađivati da bi se otvorio put za razvoj i integraciju, ali da pre toga mora biti doneta politička odluka".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.