Garancije za Ivanovićevu odbranu sa slobode

Izvor: RTS, 13.Avg.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garancije za Ivanovićevu odbranu sa slobode

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je Srbija spremna da pruži sve pravne garancije za odbranu Olivera Ivanovića sa slobode.

Marko Đurić je za Tanjug rekao da je poznat stav Srbije o neprihvatljivosti i štetnosti neosnovanog šestomesečnog držanja Ivanovića u pritvoru bez optužnice, kao i o činjenici da su ignorisane dosadašnje garancije Vlade Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Zvanično ćemo insistirati da se sada, po podizanju optužnice, Ivanoviću ukine pritvor i omogući da se brani slobode, a Srbija će odgovorno pružiti garancije da će on u svakom trenutku biti dostupan pravosuđu", precizirao je Đurić.

"Želimo da verujemo u nepristrasnost pokrajinskih institucija i pravosuđa i vladavinu prava na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju je nagalasio da je siguran "da će u svakom fer postupku Oliver Ivanović dokazati svoju nevinost".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Insistiraćemo na odbrani Ivanovića sa slobode

Izvor: Beta, 13.Avg.2014

BEOGRAD, 13. avgusta 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je u sredu da je Srbija spremna da pruži sve pravne garancije za odbranu sa slobode lidera Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića..."Poznat je naš stav o...

Nastavak na Beta...

Đurić: Tražićemo da se Ivanović brani sa slobode

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2014

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će tražiti da Oliver Ivanović, sada kada je protiv njega podignuta optužnica, bude pušten iz pritvora u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i da se brani sa slobode...Đurić je rekao da je Srbija spremna da pruži sve...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.