Gabrijel: Sedite za sto, nije Kim Džong-un lud

Izvor: B92, 18.Sep.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Sedite za sto, nije Kim Džong-un lud

Berlin -- Nemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel smatra da bi u severnokorejskoj krizi strane u sporu trebalo da povedu direktne pregovore, piše "Dojče vele".

Gabrijel je za tabloid "Bild" rekao da lider Severne Koreje Kim Džong-un "nije lud" i da su neophodni pregovori sa vođstvom Severne Koreje uz "viziju i mudre korake" po uzoru na Konferenciju za evropsku bezbednost i saradnju u vreme Hladnog rata.

On je ocenio da Kim Džong-un "sledi hladnokrvno proračunatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strategiju i smatra da je njegov režim osiguran zato što ima atomsku bombu".

Prema Gabrijelovim rečima, lideru u Pjongjangu je potrebno predočiti neku drugu bezbednosnu garanciju, "a to je moguće samo u direktnim pregovorima sa Severnom Korejom", o čemu, kako je rekao, moraju da se dogovaraju tri sile - SAD, Kina i Rusija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gabrijel: Sjedite za sto, nije Kim Džong-un lud

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2017

BERLIN - Njemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel smatra da bi u sjevernokorejskoj krizi strane u sporu trebalo da povedu direktne pregovore, piše "Dojče vele"...Gabrijel je za tabloid "Bild" rekao da lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un "nije lud" i da su neophodni pregovori sa vođstvom Sjeverne...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.