GRAD TUČE, ODJEDNOM SE ZACRNELO: Ovaj deo Srbije na udaru oluje - pričinjena ogromna šteta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 17:18

GRAD TUČE, ODJEDNOM SE ZACRNELO: Ovaj deo Srbije na udaru oluje - pričinjena ogromna šteta

Rod jabuka oštećen, zabeležen i jak vetar

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popednevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca.

 Desetominutni grad veličine lešnika koji je podogio bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu.

- Odjednom se zacrnelo i krenulo da tuče. Niko se nije nadao da će sada u septembru ovako jako grad padati. Pretrpeli smo ogromne šteta na šljivi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kajsiji i trešnji, a sada je došla na red i jabuka koja će po svoj prilici završiti u drugoj klasi, skoro svaku je ulupao led - kažu za RINU voćari čačanskog sela Miokovci.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac grad praćen kišom i vetrom pogodio je nekoliko sela, a manja meterijalna šteta pričinjena je na povrtasrksim kulturama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.