GOTOVO JE! EVROPA STAJE UZ RUSIJU! Kurc pomenuo SEVERNI TOK 2, pa podvukao: Pritisci i ucene SAD neće proći

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021, 00:07

GOTOVO JE! EVROPA STAJE UZ RUSIJU! Kurc pomenuo SEVERNI TOK 2, pa podvukao: Pritisci i ucene SAD neće proći

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da podržava izgradnju gasovoda Severni tok 2, jer je on u interesu mnogih zemalja EU

On je za nemački "Velt am Zontag" kazao da je Severni tok, kojim će se gas dopremati iz Rusije ispod Baltičkog mora u Nemačku i dalje, evropski projekat.

- Ko misli da je novi gasovod u interesu samo Rusije, nije u pravu - naglasio je austrijski kancelar.

Prema njegovim rečima, od ovog projekta korist će imati Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Austrija, ali i druge evropske zemlje.

Kurc smatra da ne treba povezivati gasovod s pitanjem mogućih sankcija protiv Rusije zbog pritvaranja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. On je kazao da podržava stav nemačke kancelarke Angele Merkel.

- Podržavam što nemačka vlada ne odustaje od Severnog toka 2 - podvukao je Kurc.

Istakao je da se mora paziti da EU sama sebe ne oslabi time što bi delovala protiv Severnog toka 2. Planirani gasovod je, prema njegovim rečima, veoma pozitivan projekat. Inače većinski udeo u projektu drži ruski Gasprom, a projekat finansiraju, pored austrijskog OMV i francuski "Anži", u kojima države imaju deo kapitala.

Projektu se, u odbrani svoji interesa, žestoko protive Sjedinjene Američke Države koje sankcijama i političkim pritiscima pokušavaju da osujete poslednju fazu izgradnje Severnog toka 2.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.