Film po istinitom događaju: Niko joj nije verovao da je uznemirava starac iz mraka, dok se nije sam javio

Izvor: B92, 11.Jun.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film po istinitom događaju: Niko joj nije verovao da je uznemirava "starac iz mraka", dok se nije sam javio

Horor film “The Conjuring” oslanja se na istinite događaje čuvenih paranormalnih istraživača Ed i Lorejn Voren.

Vera Farmiga i Patrik Vilson tumače uloge paranormalnih istraživača, film je režirao Džejms Van, a scenario su napisali Keri Hajes, Čad Hajes, Dejvid Lesli Džonson i Van.

“The Conjuring 2” (Prizivanje zla) premijerno je prikazan širom sveta pre dva dana.

Drugi deo filma prati sudbinu porodice Hodžson u Velikoj Britaniji kada u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovom domu počnu da se događaju, najblaže rečeno, čudne stvari. Najmlađa ćerka Pegi Hodžson, Dženet, opsednuta je starcem koji je nakada živeo u kući koju su oni naselili.

Čuveni slučaj se odigrao 1977. godine, iako su svi mislili da je u pitanju prevara, Ed i Lorejn Voren iza sebe ostavili su snimke razgovora sa demonom koji je uznemiravao porodicu. Originalni snimci su prikazani na samom kraju filma, a u toku filma su upotpunosti replicirani.

Sve je počelo u spavaćoj sobi, fioke su se same otvarale i čuo se neobičan zvuk”, priseća se Dženet Hodžson u dokumentarcu koji je emitovan na “Channel 4”.

Dženet je devojčica koju je uznemiravao demon. Kako je objasnila svi su mislili da je u pitanju šala sve dok jedne večeri im se sam nije ukazao.

Majka je mislila da se šalimo, i naterala nas da odemo na spavanje. Onda je ušla u našu sobu i fioke su počele opet da se otvaraju, kada je pokušala da ih zatvori, nije uspela”, objašnjava Dženet, prenosi “Dejli Mejl onlajn”.

Čitava priča se zakomplikvala jer niko nije verovao devojčici da se zaista nešto događa. Iako je bilo dokaza i očevidaca koji su se sami uverili da su se neobične stvari događale, postojali su i dokazi da Dženet lažira slučaj. Lekari su smatrali da je u pitanju podvojena ličnost i da glas muškarca koji proizvodi, koji je navodno muči, je deo njene potisnute prirode. Socijalna radnica je smatrala da je sve ideja njene majke Pegi kako bi izbegli plaćanje stanarine i da im se obezbedi novi dom.

Film se upravo bavi njihovom pričom i šta se događalo kad se svetla ugase.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.