Fejsbuk počinje da označava sadržaje ruskih i kineskih medija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 13:54

Fejsbuk počinje da označava sadržaje ruskih i kineskih medija

Fejsbuk je najavio da će ubuduće posebno označavati ruske, kineske i druge medije koji su pod vladinom kontrolom i kasnije tokom leta blokirati sve njihove reklamne sadržaje koji ciljaju korisnike u SAD, prenosi hrvatski portal Index.

Prema onome što je navedeno u delimičnom popisu takvih medijskih organizacija, najveća društvena mreža na svetu posebno će označiti ruski Sputnjik, iransku Press TV i kinesku agenciju Sinhua.

Postupak posebnog označavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na početku će biti primenjen na oko 200 stranica.

Fejsbuk neće posebno označavati nijednu novinsku organizaciju čije je sedište u SAD, jer su u toj kompaniji zaključili da čak i oni mediji kojima upravlja vlada uživaju nezavisnost u sprovođenju uređivačke politike, kaže Fejsbukov direktor za kibernetičku sigurnost Natanijel Glajher.

Fejsbuk je ranije priznao da je propustio da spreči da se preko njegove platforme Rusi umešaju u američke predsedničke izbore 2016. godine, a od tada je preduzeo mere kako bi unapredio svoju zaštitu i osigurao veću transparentnost stranica i oglasa koje ova društvena mreža sadrži.

Kompanija je prošle godine objavila plan uvođenja označavanja državnih medija, no to je usledilo upravo u jeku kritika zbog načina na koji Fejsbuk tretira obmanjujuće i rasno motivisane objave američkog predsednika Donalda Trampa.

Nove mere uvode se samo nekoliko meseci pre predsedničkih izbora u SAD-u koji bi trebalo da budu održani u novembru.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fejsbuk će početi da označava ruske, kineske i druge medije koji su pod „državnom kontrolom“, te će blokirati njihove oglase

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2020, 11:16

Fejsbuk će početi da označava ruske, kineske i druge medije koji su pod "državnom kontrolom", te će blokirati njihove oglase namenjene korisnicima u SAD-u ovog leta. Za sada, najveća svetska društvena mreža takav status dodeliće ruskom Sputnjiku, iranskom Pres TV-u i kineskoj Ksinhui. Kako...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.